close
تبلیغات در اینترنت
فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند
در شبکه های اجتماعی هوادار ما باشید
صفحه اصلی تالار گفتمان آرشیو عضویت ورود نقشه سایت خوراک تماس با ما طراح قالب مترجم قالب
موضوعات
آرشیو
  • 1396
  • فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند

    89 بازدید یکشنبه 15 مرداد 1396 خانه داری,
    لایک: نتیجــــه : 0 امتیــــاز توســـط 0 نفـــر ، مجمـــوع امتیــــاز : 0

    بهترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی, بهترین ظروف برای نگهداری از شیر

    فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند

     

     

    متاسفانه بسیاری از افراد شناختی در این باره ندارند و این شیوه را بدون رعایت اصول درست دائم در منزل، محل کار، گردش و سفر به کار می‌گیرند. به همین دلیل در ادامه 6 مورد از خوراکی‌هایی را که اصلا نباید با مواد پلاستیکی تماس داشته باشند، معرفی می‌کنیم.

     

    ظروف پلاستیکی جزو ظروف پرکاربرد آشپزخانه هستند که برای نگهداری انواع مواد غذایی خام و پخته ایده‌آل به نظر می رسند. علاوه بر تنوع شکل، اندازه و سهولت مصرف، قیمت مناسب آنها در مقایسه با ظروف آلومینیومی یا مواد دیگر علت دیگر وجود این ظروف در کابینت همه آشپزخانه هاست، اما مشکل اینجاست که همه خوراکی‌ها را نمی توان در ظروف پلاستیکی نگه داشت زیرا ترکیبات آنها قابلیت تجزیه سریع یا حتی آلودگی با باکتری ها را دارند.

     

    تخم‌ مرغ خام

    تخم مرغ خام و دیگر خوراکی های حاوی آن مانند سس مایونز، املت و... نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند زیرا ممکن است ظروف با باکتری هایی مانند سالمونلا (باکتری‌ای است که معمولا در جوجه و تخم‌مرغ وجود دارد و عامل شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی است.

     

    این باکتری با پختن غذا از بین می‌رود اما ممکن است در تخم‌مرغ خام و خوراکی‌های حاوی آن که حرارت نمی‌بینند، یافت شود) و اشریشیا کُلی (بیشتر گونه‌های این باکتری بی‌آزار هستند اما بعضی از آنها عامل بسیاری از مسمومیت‌های غذایی و اسهال‌اند) آلوده شوند. در واقع، این میکروارگانیسم‌ها به راحتی از طریق این غذاها منتقل می‌شوند و در تماس با مواد پلاستیکی می‌توانند تکثیر بی‌‌حد و مرزی داشته باشند. تنها روش مطمئن برای نگهداری چنین خوراکی‌هایی استفاده از ظروف شیشه‌ای و مقاوم به حرارت است.

     

    گوشت های فرآوری‌ شده

    علت عدم توصیه نگهداری گوشت‌های فرآوری‌ شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و... در ظروف پلاستیکی کاهش خواص تغذیه ای آنهاست. حتی زمانی که این محصولات برش زده می‌شوند یا در ترکیب غذاهای حاوی سس به کار می‌روند، خیلی سریع تغییر می‌کنند و طعم و بافت اصلی خود را از دست می‌دهند.

     

    سوپ ها و غذاهای حاوی سس

    این غذاها معمولا با حرارت بالا طبخ می‌شوند و اگر در ظروف پلاستیکی سرو شوند، با ترکیبات آن واکنش داده و طعم و خواص خود را از دست می‌دهند. البته اگر غذا کاملا خنک شود می‌توان آن را در ظروف پلاستیکی دربسته ریخت و در یخچال نگهداری کرد. در واقع، گرمای پخش شده در ظرف عامل مشکل زا در مواد غذایی خواهد بود.

     

    شیر و فرآورده های لبنی

    ظروف پلاستیکی شرایط لازم برای نگهداری مطلوب شیر و دیگر فرآورده‌های آن را ندارند. گرچه شاید بتوان چند ساعت این خوراکی‌ها را در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد اما برای مدت طولانی اصلا توصیه نمی‌شود زیرا خطر آلودگی با باکتری‌ها افزایش پیدا می‌کند. ظروف پلاستیکی روند تغییرات دمایی را در خوراکی‌ها آسان می‌کند، به تجزیه آنها سرعت می‌بخشد و خطر ابتلا به ناراحتی‌های گوارشی و معده را افزایش می دهد.

     

    پنیر در این خصوص حساسیت بیشتری دارد زیرا با قرارگیری پنیر ظرف حالت تعریق پیدا می‌کند و زمینه رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها فراهم می‌شود و این موضوع موجب بروز ناراحتی‌های گوارشی پس از یک بار مصرف می‌شود. بنابراین بهترین ظروف برای نگهداری شیر و فرآورده‌های آن ظروف آلومینیومی و لعابی هستند زیرا زمان ماندگاری ماده غذایی یادشده را افزایش می دهند.

     

    سالاد و سبزیجات

    بیشتر مردم تصور می‌کنند ظروف پلاستیکی بهترین انتخاب برای نگهداری سبزیجات تازه به‌خصوص انواع سالاد هستند. گرچه ممکن است بتوان مانع از آلودگی شد اما اصلا نمی توان سبزیجات را مدت طولانی تازه نگه داشت. در کل، تماس سبزیجات خردشده و آغشته به سس با ظروف پلاستیکی هم باعث تغییر طعم و هم از دست دادن خواص تغذیه ای شان می‌شود بنابراین آنها را در ظروف شیشه ای بریزید.

     

    قهوه و چای

    گر چه امروزه انواع لیوان و فنجان برای چای و قهوه موجود است اما اگر ضرورتی برای استفاده از لیوان های پلاستیکی بود حتما باید اجازه داد ابتدا نوشیدنی کاملا خنک شود. در واقع، دمای بالا روی پلاستیک تاثیر می‌گذارد و خطر آلودگی با باکتری ها را هم افزایش می دهد و طعم و خواص نوشیدنی را نیز عوض می کند.

     

    حرف آخر

    در پایان باید گفت گرچه ظروف پلاستیکی برای خوراکی های ذکر شده اصلا مناسب نیستند اما بهتر است برای نگهداری دیگر مواد غذایی نیز ظروف با شرایط نگهداری بهتر به خصوص ظروف شیشه ای انتخاب شوند. در واقع، استفاده از مواد پلاستیکی تهدیدی جدی برای محیط‌ زیست است که با آلودگی منابع آب و خاک زمینه بروز بیماری‌های مختلف را در طولانی مدت افزایش می دهد.

     

    برچسب ها :


    پست های مرتبط :


    ارسال نظر
    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتی

    تبلیغات
    Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
    ورود به سایت
    عضویت سریع
    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
    آمارگیر
      آمار مطالب
      کل مطالب : 10
      کل نظرات : 0
      آمار کاربران
      افراد آنلاين : 1
      تعداد اعضا : 0
      آمار بازديد
      بازديد امروز : 21
      بازديد ديروز : 11
      بازديد کننده امروز : 8
      بازديد کننده ديروز : 9
      گوگل امروز : 0
      گوگل ديروز: 0
      بازديد هفته : 21
      بازديد ماه : 133
      بازديد سال : 196
      بازديد کلي : 1,327
      اطلاعات شما
      آي پي : 54.198.77.35
      مرورگر :
      سيستم عامل :
    مطالب جدید
    • فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند
    • فهرست زمان ماندگاری مواد غذایی در یخچال و فریزر
    • بهترین روش خشک کردن آلبالو تازه
    • چگونگی تشخیص و فهمیدن تخم مرغ فاسد و خراب
    •  نكات جالب و خواندنى در آشپزى که باید بدانید
    • راه های صحیح برگزاری عروسی با کلاس و آبرومند
    • روش انتخاب بهترین مدل عینک آفتابی با توجه به شکل صورت
    • آموزش روش های صحیح اتو کردن لباس ها
    • اصول تمیز کردن توالت فرنگی به صورت صحیح
    • نکات مهم در مورد روش صحیح نگهداری مواد غذایی در یخچال
    مطالب پربازدید
    • نکات مهم در مورد روش صحیح نگهداری مواد غذایی در یخچال
    • فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند
    • چگونگی تشخیص و فهمیدن تخم مرغ فاسد و خراب
    • راه های صحیح برگزاری عروسی با کلاس و آبرومند
    • اصول تمیز کردن توالت فرنگی به صورت صحیح
    • بهترین روش خشک کردن آلبالو تازه
    • آموزش روش های صحیح اتو کردن لباس ها
    •  نكات جالب و خواندنى در آشپزى که باید بدانید
    • فهرست زمان ماندگاری مواد غذایی در یخچال و فریزر
    • روش انتخاب بهترین مدل عینک آفتابی با توجه به شکل صورت
    مطالب تصادفی
    • آموزش روش های صحیح اتو کردن لباس ها
    • چگونگی تشخیص و فهمیدن تخم مرغ فاسد و خراب
    • نکات مهم در مورد روش صحیح نگهداری مواد غذایی در یخچال
    • راه های صحیح برگزاری عروسی با کلاس و آبرومند
    • بهترین روش خشک کردن آلبالو تازه
    • فهرست زمان ماندگاری مواد غذایی در یخچال و فریزر
    • اصول تمیز کردن توالت فرنگی به صورت صحیح
    • فهرست مواد غذایی نباید در ظروف پلاستیکی نگه داری شوند
    • روش انتخاب بهترین مدل عینک آفتابی با توجه به شکل صورت
    •  نكات جالب و خواندنى در آشپزى که باید بدانید